אנורקסיה נרבוזה והשפעה על הזרע של

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/09/2019 | 21:15 | מאת: מתן

אהלן אני בן 16 סבלתי במשך 3 שנים מאנורקסיה והפרעות אכילה שפגעו לי מאוד בגדילה שלי. אין לי פוטנציאל נוסף לגדילה. אני בגובה 1.64 ולפי האנדוקרינולוג שאני מטופל בו - לוחיות הגדילה שלי בעצמות כבר סגורות לגמרי. בהתחשב בעובדה שאח שלי הגדול בגובה 1.78 וההורים שלי גבוהים. לאחרונה צצה לי שאלה בנוגע לזרע שלי ולגנטיקה שאני סוחב. האם בחומר התורשתי שלי מופיעים הגנים לגובה שהייתי אמור להיות (בערך בגובה של אחי) או שכעת הגנים הם מסתמכים על גובהי הנוכחי. או במילים אחרות - האם הזרע שלי לוקח את הגובה המקסימלי שהייתי צריך להיות בו ללא קשר לגורמים סביבתיים. אני יודע שמדובר בשאלה מורכבת, שאולי לא קשורה לפורום זה, אבל מדובר בשאלה שמסקרנת אותי מאוד. תודה רבה.

15/09/2019 | 16:02 | מאת: טובה בר-שאן

מתן מתן שלום היום אנחנו יודעים שהסביבה משפיעה על הגנים . גם אם יש לך גנים הקובעים שתהיה גבוה. צום ארוך וחסר נוטריינטים עלולים לגרום לעיכוב וצמיחה איטית לגובה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/09/2019 | 02:40 | מאת: לא מתן

קראת את השאלה? בכלל לא ענית עליה

16/09/2019 | 08:26 | מאת: מתן

חחח תכלס שאלתי שאלה ספציפית והיא ענתה על משהו אחר כנראה רק מהקריאה של הכותרת היא ניחשה מה אני הולך לשאול

16/09/2019 | 11:50 | מאת: לא מתן

זה יכול להשפיע. אנורקסיה מובילה לייצור מופחת של טוטסטרון (הורמון גברי) ומשם לייצור מופחת של זרע. אבל, אם באמת החלמת ותצליח לשמור על תזונה מאוזנת, אני מאמינה שעד שתגדל כמעט ולא תהיה לכך משמעות. כל הכבוד על כוח הרצון והרבה בהצלחה!

מנהל פורום תזונה טבעית