פירמידת המזון פלוס בעיה לאחר ניתוחים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/11/2018 | 22:22 | מאת: אלה

שלום, אני מנסה לסגל אכילה בריאה ככל הניתן ויש לי 2 קשיים: 1. אינני מצליחה לשנות את התפישה השלילית לגבי פחמימות, אמנם אני אוכלת מס מנות ביום אך בהחלט לא לפי פירמידה המזון. עיקר התזונה שלי מגיעה ממוצרי חלב (שיש לי חשק לאוכלם, כנראה עקב בריחת סידן משמעותית ואני אחרי 2 ניתוחים בוושט - פונדופליקציה ונוח לי לאוכלם) כך שהבסיס הוא לא הפחמימות. זה נראה לי מוזר, לא בריא ומשמין לאכול עם בסיס של פחמימות.. 2. אני לא יכולה לאכול יותר מפרי ביום (וגם ללא הקליפה ולפעמים יורקת גם מהפרי בגלל קושי עם ירקות ופירות מאז הניתוח) ירקות אני לא אוכלת בכלל. איך אשלים את החסרים? לא יכולה לרסק זה לא עוזר ולא לשתות מיצי ירקות. גם לא קטניות. אני פשוט סובלת אחכ מאוד ולא מסוגלת. מצד שני, לא אוכלת ג'אנק כלל. מה הכי נכון לעשות? יש לי תור לדיאטנית אבל עוד הרבה זמן ואשמח לקבל עצות בינתיים. תודה רבה

07/11/2018 | 08:22 | מאת: אביטל זלצר

אלה שלום רב. תחילת השינוי יתחיל בתפיסת העולם שלך לגבי המזון.פחממות מלאות וטובות יכולות להיות פיתרון. כדאי לך להתמקד במה כן, מה כן אפשרי לך. לנסות פירות וירקות אחד אחד, יכול להיות שתגלי שאת יכולה חלק מהם. נסי פירות יבשים אורגניים. ירקות אולי במרקים את ניזונה בעיקר מחלבונים. את צריכה לעבוד על המחשבות שלך בעיקר. בברכה ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית