קפה נטול בתהליך טבעי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/08/2018 | 20:38 | מאת: ג.

שלום, ישנו קפה של עלית נטול קפאין שכתוב עליו שתהליך הוצאת הקפאין נעשה בצורה טבעית. האם זה מומלץ לאדם שרוצה להיגמל מקפאין והאם אין בזה חומרים או חומצות אחרות שהתווספו כתוצאה מהתהליך? תודה

15/08/2018 | 19:42 | מאת: אביטל זלצר

ג. שלום מה מכיל הקפה, מה התהליך שעובר? חסרים כאן פרטים כדי לדייק תשובה. בהצלחה אביטל

16/08/2018 | 01:01 | מאת: ג.

הי , כתוב: 100% קפה נמס מיובש בהקפאה ואז את ההערה שנטילת הקפאין נעשתה בצורה טבעית. היתי שמח אם בהזדמנות זו תוכלי גם לתת לי הסבר איך שמן צמחי יכול להפוך להיות מוקשה בבישול ביתי כלומר איך להימנע מזה אם זה בכלל קורה .. לדוגמה כשאני מבשל מי קוקוס או חלב קוקוס שהתקשה במקרר עם קורנפלור או בנפרד האם נוצרים שומני טראנס ? כנ"ל עם שמנים אחרים כמו זית, קנולה בטיגון או בישול כלשהו.. תודה וסליחה על האורך

16/08/2018 | 17:54 | מאת: אביטל זלצר

ג. שלום כוס קפה אחת ביום מהקפה שאתה מציין יכולה להיות פתרון טוב בשעת גמילה מקופאין, ובאותה נשימה, מומלץ חליטות צמחים שהן בריאות ועדיפות על קפה שעובר שריפה וקלייה ולכן צבעו חום שחור. לגבי השומן, יש שומנים שבטמפרטורת מקרר מתקשים, זו אגב דרך מצויינת לבדוק שמן זית, אם מתקשה במקרר, הוא אמיתי ולא עבר זיקוק או חימום. זה עדיין לא הופך אותו לשומן טראנס. שומן טראנס קיים במוצרים שעל אריזתם כתוב שומן מוקשה או שומן מוקשה חלקית, כך תוכל לזהותו.זהו שומן שהגוף לא יודע כיצד להיפטר ממנו ,הוא מנוייד אל הכבד ומשלא מצליח לעבור פירוק כהלכה, נשלח אל כלי הדם ושוקע בהם. שומן טראנס בד"ך נשאר מוקשה בטמפרטורת החדר, זוהי עוד דרך לזהותו. בברכה ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית