תזונה/תוסף להורדת לחץ דם.

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/07/2018 | 17:55 | מאת: שיר

בת 54 נכנסת לגיל המעבר סובלת מיתר לחץ דם קל 150/90.רזה ללא עודף משקל. 1. האם הכניסה לגיל המעבר יכולה לגרום לעליה לחץ הדם. 2. אני שותה פעם ביום קפה שחור . ולעיתים מוסיפה נס קפה בצהריים. האם להפסיקם? 3. אני משתדלת להוריד מלח בתזונה 4 האם אכילת צימוקים תעזור בהורדת לחץ הדם?מה הכמות ליום הרצויה? ומתי מומלץ לאכול?בוקר?ערב? 5. האם יש לך המלצה נוספת בתזונה להורדת לחץ הדם?

25/07/2018 | 19:27 | מאת: אביטל זלצר

שיר שלום. לפי הנחיות משרד הבריאות, אדם בריא צריך לצרוך עד 6 גר' מלח ליום המכיל 2.5 גר' נתרן. ביתר לחץ דם, רצוי להפחית את הכמות עד למינימום האפשרי. את הקפה מומלץ להוריד ולהחליפו בתה צמחים. יש להרבות באכילת מזונות טריים, רוב הנתרן מתחבא במזונות המעובדים, שימי לב והקפידי לקרוא את התוית המעידה על כמות הנתרן. הרבי באכילת פירות, ירקות, קטניות, דגנים , אגוזים וזרעים. מזונות שמומלץ להרבות באכילתם: נבטים, דג סלמון, תרד, שום, סלרי, בננה (עשירה באשלגן הידוע כמוריד ל"ד), עגבניות, שמן זית, שום, קינמון, אוכמניות.... יש דיאטה הנקראת דאש- יש מידע בשפע ברחבי הרשת עליה. בהמלחה אביטל

25/07/2018 | 19:33 | מאת: אביטל זלצר

בהצלחה כמובן ולא בהמלחה (-:

מנהל פורום תזונה טבעית