BMI נמוך האם צריך להעלות במשקל?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/11/2017 | 07:19 | מאת: קארין

היי אני בת 20 בריאה, אני מטר 71 ושוקלת 48, הבנתי שהBMI שלי נמוך, עד כמה זה לא טוב? אני משתדלת ביום לאכול כמה שיותר בריא.. שיבולת שועל פירות וסופר פור וכמובן גם פחמימות אבל לא עושה בכלל פעילית גופנית בבדיקה שגרתית אצל הרופא הוא לא העיר לי על המשקל.. האם יש טעם לגשת ליועצת תזונה שתבנה לי תפריט שבו אעלה במשקל? או שזה בסדר.. אני נראת בסדר לא כלכך רזה.. תודה

19/11/2017 | 15:06 | מאת: אביטל זלצר

קארין שלום רב ה-BMI שלך הוא 16.42 תוצאה זאת מכניסה אותך לקטגוריה של "תת משקל" (Underweight). דבר המעיד על כך שהתפריט התזונתי שלך אינו תואם את הדרישות התזונתיות של הגוף שלך (את אוכלת פחות מדי). במצב האידיאלי ה-BMI שלך צריך להיות בערכים של 18.5-24.9. מצב של תת משקל מסוכן בדיוק כמו מצב של עודף משקל. מצב זה מגביר את הסיכוי לנזק ללב, לעצמות ולרקמות אחרות בגופך. מומלץ כי תתחילי להגביר את הצריכה הקלורית שלך, כדי לשמור על רמה בריאה של שומן בגוף.. אפשר בהחלט לפנות לתזונאית להתאמת תזונה בברכה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית