מעבר לתזונה טבעונית.......

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

29/10/2017 | 00:20 | מאת: שי

שלום לפי מה שהבנתי סידן וברזל נוגדים אחד השני. רציתי לדעת למשל איך טחינה מועילה לעניין זה? כלומר יש בה הרבה סידן אבל גם הרבה ברזל אז אין ניגוד? שניהם נספגים טוב בגוף? וכמובן שעוד מאכלים כאלו. בנוסף, האם הסידן והברזל ממזונות אלו איכותיים כמו מוצרים מן החי? אני שואלת מכיוון שאני רוצה להיות טבעונית. אז כמובן שאלו התחליפים. ממש לא מעוניינת בתוספים או במוצרי סויה ומוצרים מעובדים למיניהם. אם כבר להיות טבעונית אז טבעי כמה שאפשר. תודה על המענה

29/10/2017 | 08:25 | מאת: אביטל זלצר

שי שלום רב מעבר לתזונה טבעונית כרוך בשינוי רגלי תזונה משמעותיים תוך כדי שימת לב ודגש לא ליצור חוסר ברכיבי מזון חיוניים לגוף. בעיקר יש לתת דגש על השלמת חלבון מלא אותו ניתן להרכיב משילוב של קטניות ודגנים הנאכלים ביחד.וזה כתחליף למזונות מן החי.אגוזים, גרעינים וזרעים מהווים אף הם תחליפים מצויינים למוצרים מהחי. לגבי סידן וברזל, הם אכן נספגים בגוף באותו מנגנון ומכאן אנו יכולים לציין את העובדה שהם "מתחרים" על אותם אתרי ספיגה. ועדיין, ערך תזונתי של 100 ג' טחינה יש 600 מג' סידן למול 6.5 גר' ברזל ומכאן שתבקלי כמות יפה של סידן וברזל מן הסתם יספג פחות ויש להשלימו ממזון אחר בהפרש של 4 שעות לפחות. ממליצה לך להיכנס לאתר הישראלי של טבעונות https://veg.anonymous.org.il/ כאן תוכלי ללמוד רבה עובדות ולקבל טיפים ומתכונים. בברכת שבוע נפלא אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית