מחלות ריאה - סיליקוזיס / סרקואידוזיס

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

18/06/2006 | 18:48 | מאת: יניב

אני בן 31, עובד בענף השיש ונחשף לאבק רב. לאחרונה אובחנה אצלי מחלת ריאות, עם אפשרות למחלות סיליקוזיס / סרקואידוזיס. אני מבקש עזרה ומידע (דרכי טיפול, האם המחלות הופכות לסרטן ריאה וכו') לכל מי שמכיר את הנושא. תודה.

19/06/2006 | 23:27 | מאת: אנה גולדברט

יניב שלום, שאלתך נשלחה לאחד היועצים בפורום זה ואני מקווה לתשובה בהקדם. בברכה, אנה

20/06/2006 | 15:25 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום יניב סרקוידוזיס וסיליקוזיס הן 2 מחלות שונות עם טיפול שונה ופרוגנוזה שונה. הדבר ההכי חשוב הוא לקבל הבחנה מדוייקת - קרוב לוודאי ע"י ברונכוסקופיה וביופסיה ריאתית -. רק כאשר נדע בבירור באיזה מחלה מדובר, ומה חומרת המחלה (ע"פ בדיקות נוספות כגון תפקודי ריאות מלאים וכו') נוכל להתייחס לפרוגנוזה ולטיפול. בהצלחה ד"ר גבריאל איזביצקי

מנהל פורום סרטן ריאה