כמה שאלות לד"ר בעניין סרטן ריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

17/06/2006 | 17:38 | מאת: מאוחר מדי

שלום, בחודש דצמבר 2005 (לפני בסך הכל 6 חודשים) עברה חברה שלי _בגיל 58-60) התקף אפליפטי, שבעקבותיו עברה בדיקות וגילו שיש כנראה גידול או גוש במוח שגרם להתקף האפילפטי. אחרי בדיקות נוספות גילו שבעצם יש לה סרטן ריאות, וכנראה הגידול בראש זה גרורות של סרטן הריאות. היא עברה טיפול כלשהו (בצרפת) להקטנת הגידול בראש. בחודש מרץ 2006 עברה טיפול רדיותרפיה ראשון לסרטן הריאות. הבנתי ממנה שהגידול הוא בגול של 5 ס"מ. כמו כן הבנתי שיש לה כאבים במתניים המקישם עליה ללכת. האם יכול להיות שאלו גרורות מסרטן הראות? בכל מקרה, בחודש אפריל 2006 עברה טיפול רדיותרפי שני. את הטיפול השלישי, לא עשתה, כי הייתה חולה עם חום. לפני מספר שבועות התאשפזה בבית חולים, כנראה בגלל זיהום או דלקת ריאות. שחזרה הבייתה חזרה מחוברת לחמצן. לפני שבועיים או קצת פחות בערך, התאשפזה שוב בבית חולים. אני לא בטוחה אם הצליחו לטפל בזיהום או לא, אבל הבנתי שהיא סבלה גם ממים בריאות, ובימים האחרונים, מרוב כאבים, היתה מטופלת במורפיום והרופאים אמרו שנשארו לה רק מספר ימים. ואכן היא כבר לא איתנו יותר. הייתי מאוד רוצה להבין את התהליך שקרה פה, איך זה שכל כך מהר, כל כך מהר.? מה בדיוק גרם למוות, מחלת הסרטן? מים בראות? ד"ר אני מאוד אודה על הסבר "רפואי" אפשרי

17/06/2006 | 19:39 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, לפי האינפורמציה שנתת נראה שחברתך אובחנה עם גידול במח אשר הסתבר כגרורה מסרטן ריאה, כלומר כבר בזמן האבחנה היה לה גידול עם גרורות. היא קיבלה טיפול לגרורה המוחית (כאן באים בחשבון מספר טיפולים כמו ניתוח, הקרנה או רדיוכירורגיה שהיא הקרנה ממוקדת רק לגרורה, במינון קרינה גבוה) ובהמשך קיבלה טיפולים בסרטן ריאה. נראה לי הגיוני שהיא קיבלה מספר טיפולים כימותרפיים אך יתכן גם שקיבלה הקרנות למספר אתרים. הכאבים שהיו לה בוודאי שיכלו להיות תוצאה של גרורות כי כפי שאמרתי היא אובחנה כבר עם מחלה גרורתית וברוב המקרים מחלה גרורתית מופיעה במספר אתרים במקביל. יתכן שהיו גם גרורות בעצמות שגרמו לכאבים. גם מים בריאות, כלומר הצטברות נוזלים בבית החזה אשר גורמת ללחץ על הריאה , שיעול וקוצר נשימה - זו הסתמנות שכיחה של סרטן ריאה גרורתי. אני מניחה שהמוות נגרם ע"י המחלה הגרורתית הנרחבת אשר בשלב הסופי כנראה לא הגיבה לטיפול שניתן. זה מהלך מוכר ושכיח, לצערי, במיוחד בחולים שכבר בזמן האבחנה סובלים ממחלה גרורתית. בברכה

18/06/2006 | 00:10 | מאת: מאוחר מדי

ד"ר גיפס, תודה רבה על התשובה. ברשותך יש לי עוד שאלה - בשלב שבו היא אובחנה, שלב של מחלה גרורתית, האם יש בכלל סיכוי, או שזה היה רק עניין של זמן? ועוד שאלה ברשותך, איך המחלה הגרורתית גורמת למוות? הלב מפסיק לפעול, או הריאות? אני מאוד מודה לך על התשובות. אני פשוט מאוד חייבת לנסות להבין בכדי לעכל את הדברים.

מנהל פורום סרטן ריאה