מים בריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

15/06/2006 | 22:21 | מאת: יפה

1. מה גורם להצטברות מים בריאות והאם יש טיפול. 2. האםיש לזה קשר עם סרטן.

18/06/2006 | 10:44 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום יפה, מיים יכולים להצטבר בתוך הריאות (בצקת ריאות), או בחלל שבן הריאות לדופן בת החזה (חלל הפלוירה). מיים בתוך הריאות הם בדרך כלל ביטוי לאי-ספיקת לב. מיים יכולים להצטבר בחלל הפלוירה (=תפליט פלוירלי) במספר מקרים: אי-ספיקת לב, דלקת ריאות, תסחיף ריאתי ועוד הרבה סיבות אחרות, בן היתר גם סרטן הריאות. מומלץ - אם התפליט הוא רק בצד אחד וללא סיבה ברורה - לעשות ניקור אבחנתי של המיים, בהרדמה מקומית. זאת פרוזדורה קלה ולא כואבת, ואפשר ברוב המקרים לעשותה ללא צורך באישפוז. בברכה ד"ר גבריאל איזביצקי

14/03/2015 | 19:52 | מאת: ורדה

עשיתי הוצאת מים מהריאה וכבר שבוע הכאב בצד לא עובר מה זה אור

מנהל פורום סרטן ריאה