סליחה מראש על האורך.

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

22/10/2016 | 04:56 | מאת: ד.

אולי בקשתי תישמע מוזרה, אבל אני חייבת לדעת את האמת. אי הוודאות הורגת אותי. לצערי, אבי נפטר לפני פחות מחודשיים מסרטן ריאות מסוג תאי קשקש. הוא אובחן בשלב 4 ולקח זמן עד שהגענו למרפאה בטענה שיש תור ארוך (היה בן 85). בבדיקת גארדנט לא נמצאו מוטציות שיש להן טיפול כיום. קראתי את המחקרים והמאמרים וכשנפגשנו, בסופו של דבר עם הרופא, שאלתי לגבי טיפול בגיוטריף, שעליו נאמר שהוא מטפל בסרטן מהסוג הנ"ל גם כשאין מוטציות. הרופא אמר שזה מאריך את החיים רק בשבוע. קראתי שוב על כך ואני מצטערת שלא התעקשתי יותר. אולי עכשיו היינו מתבשרים על הטבה כלשהי. שאלה נוספת: אבי סבל מאי ספיקת כליות (לא טופל בדיאליזה וכמובן שלא עבר השתלה) ומבעיה לבבית כלשהי. בהנחה שהיו מגלים את המחלה כמה חודשים קודם, האם זה היה משנה משהו או שבמצב כזה (ובגיל כזה ובעיקר בשילוב שבין גיל לרקע רפואי) לא מציעים טיפולים אגרסיביים? מה בכלל נותנים טיפולים לא אגרסיביים?. אני רוצה שוב לחזק את שאלותיי: -האם בבדיקת פאונדיישן וואן היו מגלים מוטציות שלא התגלו בגארדנט או שמוטציות שהתגלו בגארדנט כשליליות היו מתגלות כחיוביות?. האם ניתן לתת גיוטריף בסרטן ריאה מסוג תאי קשקש שלב ארבע ללא ביטוי של EGFR כשלב ראשון (אפילו פרטי ללא קשר למימון הקופות)? אם התשובה חיובית, מדוע הרופא אמר לנו שהיא מאריכה חיים רק בשבוע?. ממה שאני קראתי ועדיין קוראת, תרופה זו מחוללת ניסים. היינו אצלו מספר שבועות לפני פטירתו של אבי. האם נטילת גיוטריף לא היתה משפרת את מצבו? למה חלק מהרופאים מטפלים בגיוטריף גם כשאין מוטציה וחלק אחר של רופאים לא? האם כשיש מחלות רקע וקונטרה-אינדיקציה לכימו ניתן לתתה כקו ראשון (פרטי או לא)?. אבי התחיל טיפול באופדיבו. הספיק לקבל טיפול אחד בלבד. האחות כיוונה את המתן לחצי שעה ולא שעה. אני אמרתי לה שאני קראתי שזה צריך להיות שעה והיא לא שינתה את זה.אמרתי זאת לרופא והוא אמר שזה לא משנה כי זה נוגדן שנשאר בגוף. האם יתכן שזה גרם נזק? בתודה מראש על תשובותייך, הבת האוהבת והמתאבלת

22/10/2016 | 08:06 | מאת: ד.

האם במצבו ניתן היה לתת לו טרסיבה.? קראתי שאתם נותנים אותה גם בלי מוטציה ב-EGFR.

05/11/2016 | 09:32 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, אני מצטערת על פטירת אביך. לגבי גיוטריפ - התרופה בשום אופן לא מיועדת לטיפול בקו ראשון בחולים עם סרטן ריאה שלב 4 כאשר אין מוטציה ב-EGFR, והסיבה היא חוסר יעילות. לכן - לדעתי לא היה קורה שום נס אם הוא היה מקבל את התרופוה - היו קורות רק תופעות לוואי! הטיפול באופדיבו, לעומת זאת, כן היה בעל פוטנציאל לעזור, ואני מסכימה עם הרופא שהיעילות לא נקבעה לפי משך מתן התרופה (30 או 60 דקות ). העובדה שאביך הספיק לקבל רק טיפול אחד מעידה על כך שמצבו היה כל כך מתקדם, דבר צפוי בסוג זה של גידול במיוחד בקשישים, שלא היה טיפול כלשהו שיכול היה לשנות את מהלך המחלה. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה