פענות PETCT במעי הגס בת 79

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

12/06/2016 | 09:27 | מאת: עינת ע

הי, סליחה עם ההודעה נשלחה פעמיים - נסגר לי האתר. בעקבות קולנסקופיה נתגלה אצל אימי גידול סרטני במעי בצענו CT שהראה גרורות לבלוטות הלימפה ביצענו PETCT באסותא. התוצאות הגיעו הרגע - ויש לנו אונקולוג רק בעוד שבוע. אשמח אם יש כאן רופא שיכול לתרגם לנו את התוצאות תודה עינת גיל: 79 ש' ד"ר נכבד, להלן ממצאי בדיקת CT/PET עם הזרקת FDG מתאריך 2016/06/09 סיבת ההפניה : שאת קולון. בדיקת CT דיאגנוסטי בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. תיאור ממצאים : צוואר : אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. אברי הצוואר שמורים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. חזה : אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים. הראות נקיות. המדיאסטינום שמור. שערי הראות חופשיים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בטן ואגן : קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש בצקום בגודל כ- 8.3 ס"מ. מודגמת הסננה רבה בשומן המזנטריאלי הסמוך ונצפה ריבוי כלי דם. כמו כן, מודגמות בלוטות זעירות במזנטריום. הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד. טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס. רטרופריטונאום חופשי מבלוטות. אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים. אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות. עצמות : אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. ללא עדות לתהליך הרסני. לסיכום : קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה כמתואר, מתאימה לתהליך שאתי בצקום.

15/06/2016 | 13:38 | מאת: עינת לוי

שלום עינת שאלתך נוגעת לתחום המעי ופחות הריאות ולכן אין זה הפורום המתאים בהצלחה בהמשך

מנהל פורום סרטן ריאה