הרם ממצא זה מעיד על סרטן או שלא בהכרח ?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

30/12/2015 | 20:40 | מאת: ג'ו

פרנכימת הריאות: מספר קשריות ריאתיות זעירות ללא שינוי כמפורט להלן: RML - קשרית פריפרית בקוטר 1-2מ"מ )סדרה 3 תמונה 209(. RLL - קשרית בקוטר 3 מ"מ צמודה לסדק )תמונה 261(, קשרית נוספת בסמוך בקוטר 4 מ"מ )תמונה 254(. LLL - קשרית בקוטר 4 מ"מ צמודה לסדק )תמונה 114 (. קשרית תת-פליאורלית בקוטר 4 מ"מ )תמונה 206(. אברי הבטן העליונה הנכללים בסריקה מודגמים באופן תת-מיטבי בהעדר חומר ניגוד תוך ורידי, ללא ממצא משמעותי. מבנה גרמי: אין עדות לתהליך אגרסיבי. סיכום: ללא שינוי ברור בהשוואה לבדיקה הקודמת.

31/12/2015 | 12:52 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום ראשית כל חייבים ליראות את הסיטי. לפי פענוח יש קשריות קטנות ללא שינוי - יציבות - ולכן חייבים להמשיך מעקב בלבד ע"י CT. כל טוב

מנהל פורום סרטן ריאה