סרטן גרורתי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

12/06/2006 | 22:23 | מאת: חיים

שלום רב, אני מעוניין לקבל מידע בבקשה על אפשרויות טיפול בסרטן ריאות גרורתי. תודה חיים

13/06/2006 | 17:28 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום חיים שאלתך מאד כללית. הטיפול מותאם לחולה, לסוג ומצב מחלתו, לטיפולים הקודמים שקיבל ולמצבו הכללי כולל גיל, מחלות רקע וכדומה וכמובן לרצון החולה. בעיקרון קיימות אפשרויות של טיפול כימותרפי בתרופות שונות, טיפול ביולוגי בתרופות שונות, שילובים של השניים וכמובן הקרנה לאיזורים סימפטומטיים. במקרים נדירים ניתן לשלב פרוצדורה כירורגית בהתאם למצב. בברכה

19/04/2007 | 15:10 | מאת: עליזה

שלום הייתי מעוניינת לקבל תשובה, שכן אצל אימי כבת 61 התגלה סרטן מסוג nclc בריאות. על פי תוצאות בדיקת pet אני לא מצליחה להבין את האמור "קליטה פתולוגית בממצא ריאתי באונה העליונה משמאל-ממאירות ידועה. קליטה פתולוגית בשרשרת הממרית משמאל- גרורה. קשריות ריאתיות מרובות אשר ברובן אינן קולטות FDG- על פי התמונה במרכיב ה- CT והקליטה הקלושה או העידר קליטה של FDG במרבית הממצאים אלה לא ניתן לשלול multifocal bronccoalveoar carcinoma" אולי אוכל לקבל הסבר/ תשובה??? בבקשה

מנהל פורום סרטן ריאה