קשריות לימפה ונודלים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

28/12/2014 | 18:37 | מאת: בן חיים

שלום האם אלו הן 2 סוגים שונים של גידולים אן בעצם נודולים וקשריות לימפה זה אותו דבר? האם קשריות לימפה מרובות במיצר ו נודלים בריאות יכולים לגרום לבעיות נשימה? תודה בן חיים

02/01/2015 | 12:01 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום בן חיים, קשריות לימפה הן מבנים שקיימים בבית החזה באופן קבוע, כאשר הן מוגדלות זה מצביע על בעיה - יכול להיות גידול, דלקת או מחלות אחרות. נודולות - ממצאים ברקמת הריאה אשר אינם מבנה קבוע אלא ממצא לא תקין. ברוב המקרים הן אינן גידול אלא מהוות שריד לנזק קודם לריאה למשל זיהום. מאחר שזה דבר לא תקין זה דורש התייחסות, לפחות הערכה ע"י רדיולוג או רופא ריאות, לפעמים ממליצים על מעקב או ביופסיה, תלוי במראה הרנטגני של הנודולה. לגבי השפעה על הנשימה, ברוב המקרים אין אבל תלוי כמובן בגודל, במיקום וכן הלאה. לא ניתן לתת תשובה מדוייקת מבלי לראות את הצילומים. אני מציעה להתייעץ עם רופא ריאות בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה