כריתה כרורגית באונה ימנית תחתונה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

26/01/2014 | 13:50 | מאת: מיכל

שלום, בעלי עבר כריתה באונה הימנית התחתונה גוש בקוטר 5.5 ס"מ,כל הגוש יצא שלם במלואו (הגוש מוגבל היטב), לאחר הוצאת הגוש התוצאות: קשריות לימפה ללא גרורות.בחתכים דרך אונת ריאה הגוש בקוטר מרבי 4 ס"מ מראה צמיחה סולידית של תאים די אחידים עם ציטופלזמה בהירה.הגידול לא חודר לפלאורה,שולי כריתת הסימפון חופשיים,המבנה המורפולוגי וצביעת אימונו ל CD99 חיובית תומכים באבחנה של PNET/EWING SARCOMA , מכיוון שצביעת cd99 לא ספציפית לגידול זה ומרקרים אחרים שליליים, מומלץ לעבור בדיקה Transiocation t11:22 לאימות האבחנה. מה זה אומר? האם לאחר הוצאת הגידול צריך לעבור טיפול מונע ? כימו? או שמספיק בהוצאת הגידול? וזה הבדיקה הזו? למה אני צריכה להיות ערוכה? תודה המודאגת...

28/01/2014 | 12:54 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיכל במידה שאכן תאושר האבחנה של יואינג סרקומה - מקובל לתת גם טיפול כימותרפי ולא להסתפק בניתוח בלבד. לעיתים יש גם צורך בתוספת הקרנה. כדאי להתייעץ עם אונקולוג בהקדם. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה