גרורות של סרטן וושט- בריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

30/08/2010 | 16:13 | מאת: ציפ

אבי עבר כריתה של הוושט (קרציומה) לפני פחות משנה. התגלו גרורות בשתי הריאות בגדלים שונים (1-1.5 סמ) הומלץ על TPF (סיסמטין+פייבר פיו וטקסוטר- סליחה על חוסר הדיוקים) הרופא אופטימי שלמרות שהגרורות התפרצו מאד בחצי שנה, הטיפול יהיה יעיל. והמליץ לנסות כחודשיים. יש ויכוח משפחתי- האם המקור לסרטן הוא הוושט, או הריאות. השאלה האם משנה? יש מוקד גם בהשקה של הכריתה לקיבה- האם הטיפול יקטין גם את זה? התעקש לא לדבר על תוחלת חיים. מה הסטטיסטיקה היבשה? האם שווה לבחון ניסוי קליני בתחום? מה דעתך על האבחנה והמלצת הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ציפ חשוב לדעת אם המקור הוא בריאות או בושט מכיוון שהטיפול הכימותרפי מעט שונה. מכיוון שסרטן הושט הוא גידול יחסית אגרסיבי והזמן שעבר מזמן האבחנה ועד הופעת הגרורות הוא קצר, וגם יש כנראה חזרה של הגידול באיזור ההשקה - יש להניח שמדובר בגרורות של סרטן הושט. הטיפול הכימותרפי אמור להגיע לכל מקום ולכן להשפיע גם על איזור ההשקה. הטיפול שניתן נראה לי מתאים אך יש לקחת בחשבון שהוא לא קל. לא ידוע לי על מחקר קליני פתוח אבל יש לשאול את האונקולוג המטפל לגבי מחקרים המתקיימים במרכז שלו. לגבי סטטיסטיקה - אני מעדיפה שלא להכנס לכך מכיוון שהסטטיסטיקה היא כלי לקבלת החלטות עבור הרופא ואינה אומרת מה יקרה עם החולה הספציפי. אומר רק שכאשר מדובר במחלה גרורתית לא ניתן להשיג ריפוי אלא הארכת תוחלת החיים ושיפור באיכות החיים. בהצלחה

מנהלי פורום סרטן ריאה