קשריות בריאה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

25/08/2006 | 00:41 | מאת: רות

אישה בת 77 . לפני חודש שבר בעצם הירך מנפילה . לפני שבוע תסחיף ריאתי דו צדדי . טופלה במדללי דם לאורך התקופה . בעקבות התסחיפים , בוצע צילום חזה ו CT לראות . פרט לתסחיפים נמצאו קישריות בשתי הריאות בגודל 1.3 סמ [ מספר קישריות ] . הועלה חשד מצד הרופאים ל-מטסטזות מקור שני . בעוד מספר ימים יבצעו CT בטן . השאלה : מה הן הקישריות . אם סרטני והן משניות מאיזה מקור בטני בד"כ .? אם ברצוננו בדיעה נוספת של רופא פרטי לגבי אבחון , מה החומרה , טיפול עתידי , האם הכתובת היא אונקולוג ? פנימאי ? כירורג ?? ומי הכי מומחה בתחום ? אודה על תשובתכם המהירה רות

27/08/2006 | 17:20 | מאת: אנה גולדברט

רות שלום, שאלתך נשלחה לאחד היועצים בפורום. אני מקווה לתשובה בהקדם. בברכה, אנה

31/08/2006 | 08:04 | מאת: פרופ' עירית הדס-הלפרין

רות שלום, קשריות בריאות יכולות לבטא תהליכים מסוגים שונים החל בצלקות על רקע של דלקות בעבר וכלה בגושי גידול כמו גרורות. על מנת להעריך לאיזה סוג של פתולוגיה הממצאים מתאימים יותר יש צורך לאפיין את הקשריות - מה צורתן, סמיכותן, גבולותיהן וכו. בדיקת הסיטי של הבטן תוכל להראות אם יש איזה מקור ראשוני אפשרי בבטן לפיזור של גרורות. לאחר בדיקה זו נוכל לשקול לפי התוצאות את המשך הברור. נשמח לעזור

17/11/2006 | 20:09 | מאת: איש מודאג בן 49

שלום. בצינטור וירטואלי נמצא: בסיטי חזה- ציור ראתי- קשרית זעירה סב אופטימלי ב rll קוטר 4 מ"מ. אין לראות נוזל פלוירלי שלד גרמי ללא ממצא מיוחד. האם סיבה "לעירנות" ? תודה

09/09/2007 | 23:27 | מאת: אמיר

שלום אני בן 33 ct חזה אמפיזמה ריאתית עם קשריות בריאה ימין הגדולה מהן 1.2 ס"ם היפראינפלציה ואיבוד נפח בריאה ימנית ושינוים אמפזימטוטים היפרקפניה ?? האם יש לי סיבה לדאוג או שיש טיפול ????

מנהל פורום סרטן ריאה