טיפול לסרטן ריאה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

16/04/2009 | 20:49 | מאת: לין

מהי התרופה היעילה ביותר גם אם לא בסל התרופות לטיפול בסרטן ריאות מסוג תאים קטנים עם גרורה אחת שנשלחה לכיוון הריאה השניה ומה עושים כשהרופא לא מציע את זה אלא איזשהו טיפול כימי ישן. תודה מראש.

18/04/2009 | 20:23 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום לין לצערי אין תרופה חדשה יעילה במיוחד לסרטן ריאה מסוג תאים קטנים. נערכו הרבה נסיונות ולא הושגה פריצת דרך. הטיפול המקובל הוא ציספלטין + אטופוסיד (VP16).יש מחקר אשר הראה יתרון מינימלי למתן אירינוטקאן (נקראת גם קמפטו או CPT11) במקום האטופוסיד אך לא מדובר ביתרון כזה ששינה את הסטנסרט הטיפולי ולכן לא מקובל להמליץ על התרופה והיא לא נרשמה לאינדיקציה של תאים קטנים ולא נמצאת בסל. את יכולה לדבר על התרופה עם הרופא המטפל, ואת יכולה לרכוש אותה. היא קיימת בישראל. מכיוון שהיתרון שלה אינו מצדיק שינוי הסטנסרט לא מקובל להציע אותה לחולים, מה גם שהיא יקרה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה