הצללה בריאה ימנית

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

11/02/2009 | 12:52 | מאת: רוני

שלום רב, אבי עבר ניתוח הסרת גידול ממאיר מסוג אדנוקרצינומה בקיבה. הגידול הוסר בשלמותו. במקביל החל שיעול והוא עבר צילום חזה ונראתה בו הצללה. יש לציין שחולה באסטמה. ללא חום. הרופאה סבורה כי מדובר בדלקת ריאות. האם בהכרח מדובר על גרורות ? תודה

16/02/2009 | 12:05 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום רוני כמובן שלא מדובר בהכרח בגרורות. יכול להיות דלקת ריאות גם. אם הרופא חושב שמדובר בדלקת ריאות, כדאי לטפל בו ע"י אנטיביוטיקה ולחזור על הצילום כעבור 6 שבועות בערך. רק אם התסנין יופיע עדיין יש לעשות CT של החזה.

מנהל פורום סרטן ריאה