סרטן ריאות חוזר - אנא דחוף

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

26/07/2006 | 09:54 | מאת: דן

מדובר באשה בת 55 שעברה כבר ניתוח להסרת גידול בריאה (אונה שמאלית עליונה). להלן תשובת PET-CT – אנא תגובתכם בהקדם (לגבי כל הסעיפים בעיקר נושא הריאה) תוצאות הבדיקות: מיפוי איזורי הגוף בשיטת PET-CT עם F-18-FDG בחולה עם תהליך ריאתי משמאל, וקרצינומה תירואידלית לאחר טיפול בעברה להערגת מעורבות המחלה, ביקורת חוזרת: -- במיפוי הנוכחי ובהשוואה למיפוי קודם במרץ 2005 הודגמו המימצאים כדלקמ"ן: 1. הודגמה קליטת יתר היפרמטכולית בגוש ריקמתי חדש בריאה שמאלית ב- LUL באיזור הסיכות הניתוחיות, הממצא מערב את הסדק הבינאונתי ופראהילרי ל- LLL, הגוש משתרע עד לשער הריאה באותו צד שבו הודגמה לימפאדנופתיה וויאבילית. המימצא במיפוי הנוכחי מתאים לתהליך ויאבילי שלא הודגם במיפוי קודם. בנוסף הודגמה עתה גם קליטת יתר מתונה אך ממוקמת במיטת בלוטת המגן בצואר משמאל בעיקר. 2. כמו כן יש לציין קליטה מוגברת בבלוטה כ - 1.4x09 ס"מ במיצר בשומן קידמי לקשת אאורטה. הבלוטה בעבר הודגמה כ- 3 מ"מ בלבד. 3. פרט לכך יש לציין מוקד קטן ביתר ובלתי ספציפי של קליטת יתר בהומרוס פרוקטימלי מימין, טיב הממצא לא חד משמעי, למעקב. 4. ממליצים על ביקורת של TG בדם ומיפוי עם יוד- 131 בהפסקת אלטרוקסין ומאחר והביקורת האחרונה במתכונת זו נערכה ב-1999. פרט לכך אין עדות לממצאים וויאביליים החשודים בפיזור משני פעיל בכבד או אדרנלים.

28/07/2006 | 19:15 | מאת: אנה גולדברט

דן שלום, שאלתך נשלחה לאחד היועצים בתחום ואני מקווה לתשובה בהקדם. בברכה, אנה

30/07/2006 | 07:54 | מאת: פרופ' עירית הדס-הלפרין

שלום דן, הממצא שדורש התיחסות רבה ביותר הוא הקליטה המוגברת בריאה השמאלית. יש צורך לעבור על כל בדיקות ההדמיה כולל ה- CT הרגיל על מנת לברר אם יש אכן חזרה של הגידול ומה ראוי לעשות על מנת לטפל בו. נשמח לסייע ואף לעיין בבדיקות ההדמייה, בברכה עירית הדס הלפרן

מנהל פורום סרטן ריאה