ריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

13/07/2006 | 20:52 | מאת: מנהל חשבונות

שלום. רופאת הריאות רוצה לערוך לי בדיקת ברונכסקופיה כי להערכתה אני סובל ממחלה שנקראת קולגן. חיפשתי חומר במרק ולא מצאתי מחלה כזאת.אודה לך באם תוכלי להרחיב בנושא,כי אני מוטרד מאוד. אני מקווה לקבל התיחסותך גם אם זה לא בדיוק נושא הפורם-. תודה

15/07/2006 | 20:21 | מאת: אנה גולדברט

שלום רב, שאלתך נשלחה לאחד היועצים בפורום זה ואני מקווה לתשובה בהקדם. להלן מידע כללי אודות המחלה: מחלת קולגן או מחלות רקמות החיבור הן בד"כ מחלות אוטו אימוניות. כלומר מחלות בהן הגוף אינו מעיר או מזהה את מרכיביו ותוקף אותן. מחלת הקולגן מתאפיינת בשינויים נוווניים בקולגן שמהווה את המרכיב העיקרי ברקמת החיבור. מחלות אלה מגרמות עקב תפקוד לקוי של המערכת החיסונית וכוללות דלקות עור ושרירים, זאבת אדמנתית ודלקת רב עורקית קשרירית. בברכה, אנה

16/07/2006 | 09:29 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום כשרופאת ריאות שלך מדברת על מחלת קולגן היא ככל הנירא מתכוונת למחלת ריאות פיברוטית (lung fibrosis). אבחנה זו במוססת על: לפעמים חשיפה לחומרים מסויימים, תלונות נשימתיות (שיעול יבש, קוצר נשימה במאמץ), הפרעה רסטריקטיבית במבחן של תפקודי ריאות (נפחים קטנים) ותמונה רנטגנית בעיקר בבדיקת CT של החזה מתאימה למחלה אינטרסטיציאלית פיברוטית. במקרה כזה עושים את האבחנה הסופית על ידי לקיחת ביופסיות ריאתיות בברונכוסקופיה או לפעמים בניתוח (טורקוסקופיה). בברכה ובהצלחה ד"ר גבריאל איזביצקי

מנהל פורום סרטן ריאה