re:non small cell carcinoma of lung

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

10/07/2006 | 08:34 | מאת: אסתר

בוקר טוב ד"ר מיה גיפס, כל השאלות שלי הן בקשר לבעלי, הוא עבר ניתוח מעקפים לאחר התקף לב ב-13/06/06 ולפני הניתוח בצילום ריאות שגרתי נתגלה גידול בריאה השמאלית. נעשה סי-טי ואחר כך ב-26/06/06 נעשתה ביופסיה תחת סי-טי כשהנושא - הוא התשובה. נערכו בדיקות דם מקיפות כי הוא אמור להתנתח בריאה ב-18/07/06 וכיוון שהוא עבר בשנת 1989 מלאנומה ממאירה, שהוצאה בהצלחה ומאז הוא במעקב על כל המרקרים. בתשובה יש ca125 ערך של 84.6 כאשר לפני שנה הערך היה - 13.1 ולכן שאלתי: האם יש פה הקשר נוסף? בתודה מראש על תשובה, אסתר

10/07/2006 | 17:47 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אסתר מאד חשוב ההקשר של הדברים. עכשיו כשאת מספרת לי שיש לבעלך אבחנה של ס' ריאה בהחלט יכול להיות שהעליה במרקר היא תוצאה של מצב.זה. כפי שאמרתי המרקר עצמו אינו עושה אתהאבחנה והוא בדיקה תומכת בלבד. עדיין יתכן בהחלט עליה של המרקר ללא קשר לגידול. אם אחרי הניתוח המרקר יחזור לנורמה ניתן יהיה להניח שהיה קשר. כמובן שצריך לחכות מספר שבועות עד שחוזרים על הבדיקה. בהצלחה בניתוח. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה