ארדיה וזומרה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

03/06/2006 | 21:07 | מאת: בת של חולה

לאבי יש סרטן בריאות עם גרורות בעצם הגולגולת.במקביל לטיפול הכימותרפי שהוא מקבל , הוא מקבל ארדיה (פעם בשבוע)שתפקידה לטפל בבבניית העצם (כך הסבירו לנו). שמענו שהזומרה היא תרופה שלא בסל הבריאות והיא תחליף לארדיה. האם זה נכון? מה היעילות שלה לעומת הארדיה?

04/06/2006 | 22:54 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב ארדיה וזומרה הן תרופות מאותה משפחה אשר אינן כימותפריה. הן מחזקות את העצם, מקטינות הריסת עצם ועי"כ מקטינות את הסיכון לשברים , כאבים ועליה ברמת הסידן. אכן בהשוואה של שתי התרופות זומרה היתה יותר יעילה בטיפול במצבים של היפרקלצמיה (סידן גבוה). התרופה אינה בסל וניתנת רק בחולים שיש להם תופעות לוואי או חוסר תגובה לארדיה. אם המצב בעצמות יציב לא הייתי מתעקשת להחליף מאחר וגם תופעות הלואי של זומרה יותר שכיחות מאלו של ארדיה, בעיקר בפגיעה בתפקוד הכלייתי ונזק לעצמות הלסת. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה