סיטי ריאות בבקשה דחוף

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

29/07/2020 | 19:56 | מאת: אור

שלום. לפני כחודש בעקבות צפצופים בחזה נשלחתי לסיטי. בסיטי התגלה אמפיזמה פראספטלית דו צדדית עם בולות ( 4 סמ הגדולה) . מטופלת במשאף רלבר. השבוע בעקבות סימפטומי b. ובלוטות לימפה מוגדלות בצוואר ( מחכה לfna בצוואר ) ובמפשעות נשלחתי למיון שם עשו סיטי גוף עם חומר ניגוד. ראו שוב את האמפיזמה ואת הבולות ולראשונה הופיע - קשרית לימפה מוגברת בשער הריאה , צד ימין בגודל 1.5 ס"מ. יכול להיות שממצא כזה התפספס בסיטי הקודם? אפשרי שקשר לימפה יגדל במהירות כזו?? ( חודש הפרש בין 2 הבדיקות) מה עושים עם ממצא כזה? אפשר לעשות ביופסיה בכלל אם יש לי בולות גדולות? זה ממצא חשוד לסרטן? אשמח לתשובות עד שאגיע לרופא ריאות אני בלחץ תודה

01/08/2020 | 09:13 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אור, בלוטות הלימפה והקשרית מחייבים בירור. אם יש צורך - אפשר לעשות ביופסיה גם כאשר יש בולות. זה לא מפריע לדגימת הבלוטות ולגבי הקשרית - תלוי במיקום. בהחלט יתכן שמדובר בזיהום. לא כל קשרית היא סרטן. הייתי מציעה להתייעץ בהקדם עם פולמונולוג. במקביל - להמשיך בבירור הבלוטות הצוואריות, לפי התכנית. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה