בדיקת סיטי חזה - מודאגת

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

30/05/2020 | 14:18 | מאת: קארין

שלום בת 37. ביצעתי סיטי חזה, אשמח לדעת מה זה אומר, אני מאוד מודאגת. קשרית ggo היקפית עדינה עד 0.5 ס"מ וקשרית במקביל לסדק הבין אונתי הקטן באספקט התחתון. קשרית נוספת במקביל לסדק הבין אונתי בבסיס הריאה משמאל בגודל עד 0.2. התרשמות: שינויים קלים ביותר בrul עם ציור אינטרסטיציאלי תת פלאורלי מעט מוגבר, 3 קשריות ריאתיות זעירות,אחת מבינהן גרנולומה וקשרית תת פלאורלית מזערית ב lll. מה זה אומר? אני ממש בלחץ. בנוסף, כשאני עושה ספורט - מיד יש לי כאב בצד ימין בחזה. למעלה.ממש מתחת לקו השד. האם יכול להיות קשור לממצאים? אודה לתשובה.

31/05/2020 | 09:44 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום קארין, הממצאים בסיטי הם ממצאים מקריים ובוודאי שאינם גורמים לכאבים או סימפטומים אחרים. אחד הקשרית, אשר כפי הנראה גם היא ממצא מקרי חסר משמעות רפואית, מחייבת מעקב של סיטי. אני מציעה לפנות לגבי זה לפולמונולוג בקופת החולים. בהצלחה

31/05/2020 | 10:12 | מאת: קארין

תודה על התשובה. רציתי לשאול.רשמת שזה חסר משמעות רפואית. אבל מצד שני גם רשמת שזה דורש מעקב. המעקב זה משום שחלילה יכול להפוך לממאיר?או סיבה אחרת?

מנהל פורום סרטן ריאה