נגע מסוג GGO בלינגולה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

27/04/2020 | 11:29 | מאת: רוז

שלום, אשמח לעזרתכם בכדי להבין במה מדובר ומה לעשות מכאן: בת 71, לאחר CT ללא חומר ניגוד באזור בית החזה - אחד הממצאים הינו GGO בקוטר 7 מ"מ עם גבולות מעט לא סדירים בלינגולה בסמוך לסדק הבין אונתי. האם ההמלצה למעקב CT לעוד 3 חודשים הינה סבירה? * שואלת כי הבנתי שיש קשר בין הנגע GGO לסרטן אודה לתשובתכם

05/05/2020 | 10:25 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רוז, אני חושבת שההמלצה לעקוב לאחר 3 חודשים היא סבירה מאד. נגע שהוא GGO הוא במרבית המקרים לא סרטן אבל אי אפשר לדעת בוודאות. המעקב מאד מלמד לגבי הדינמיקה של הממצאים והצורך בבירור נוסף. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה