סיטי ללא חומר ניגוד ריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

24/09/2019 | 11:49 | מאת: ל

שלום אשמח לעזרה בענוח סיטי ללא ניגוד (חזה) מפתח עליוון תקין מיצר תקין ללא גושים או בלוטות מוגדלות אאורטה ברוחב תקין עורק ראתי מורחב עד 33 ממ -יתר לחץ דם ראתי?? לב מוגדל שערי ריאות בגדר נורמה אירור ראתי תקין קשריות 2 ממ אונה עליונה שמאל 3 ממ אונה תחתונה שמאל קשרית 7 ממ אמצעית אונה ימין רק קשרית 2 ממ בליגנולה אשמח לעזרהבפענוח תודה

26/09/2019 | 09:14 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, לגבי העורק הריאתי - קשה לקבוע ללא חומר ניגוד. אם אי אפשר לתת חומר ניגוד, אפשר לשקול לעשות אקו לב . לגבי הקשריות - רק הקשרית בקוטר 7 ממ משמעותית. אני מציעה להתייעץ עם פולמונולוג. לדעתי זה מחייב לפחות מעקב. בהצלחה

26/09/2019 | 09:21 | מאת: ל

שאלה נוספת ברשותך ד"ר איזה טיפול יש בקשרית ראתית ? האם זה כירורגי? או טיפול אחר? תודה מראש

מנהל פורום סרטן ריאה