נמצא בעבר 3 שבועות בזולה עם אסבסט. בן 14

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

19/01/2019 | 12:52 | מאת: רונית

שלום בני וחבריו בנו זולה בשטח שליד ביתנו, אחרי שאחד ההורים היה בזולה הוא אמר שהזולה מלאה אזבסט, ולפי מה שהבנתי הילדים שאפו מלא מכיוון שהם שברו את האזבסט כדי להעביר אותו ממקום למקום(כן אני יודעת זה נורא) מכיוון. שהאזבסט היה כבד אז הם העבירו בחלקים.התור אצל הרופא משפחה עוד שבוע שנראה אם אפשר לעשות אם מה שקרה משהו, אבל אני מעדיפה תשובה כמה שיותר מוקדם, אז רציתי לשאול שתי שאלות. אחת האם יש בדיקה שיכולה להראות האם יש אזבסט בתוך הריאות או לחילופין משהו אשר יכול להפחית את הנזק. השאלה השנייה זו האם האזבסט עושה נזק לריאות בתווך הקצר, מכיוון שבני שחקן כדורסל מצטיין אז אני אצטרך לדבר איתו על לפרוש מהכדורסל מכיוון שהוא מאוד תחרותי ואם הוא לא טוב במשהו או פשוט משתגע, אז האם זה פוגע בריאות וזה משפיע על הכושר? תודה מראש

19/01/2019 | 13:22 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רונית, ראשית אני מציעה לברר לעומק אם אכן מדובר באסבסט. זה לא דבר שכיח היום בישראל. איך הם יכלו להשיג את זה? - כדאי לפנות למשרד לאיכות הסביבה. לגבי הסיכון - אין אפשרות לדעת, במידה וזה היה באמת אסבסט, אם הם שאפו וכמה. אין נזק לטווח קצר וברור שלא צריך לשנות את אורח החיים של אף אחד מהם. אין סיבה שבנך יפסיק לשחק כדורסל או ישנה את הפעילות הספורטיבית שלו. הזנק הוא לטווח ארוך וגם אז - בסה"כ נדיר. רוב האנשים שנחשפו לאסבסט - לא יפתחו גידול!! בהצלחה

19/01/2019 | 23:34 | מאת: רוניץ

דבר ראשון כן הם נחספו לאסבסט דבר שני רציתי לדעת האם יש בדיקה אשר מוחיכה האם נכנס אסבסט לריאות?

מנהל פורום סרטן ריאה