ממצא חריג בריאות בהדמיה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

20/12/2018 | 10:12 | מאת: אברהם

שלום אני בן 76 בסה"כ בסדר. משקל תקין. הולך ברגל 3 פעמים בשבוע 1-2 קילומטר ב 5 קמש. ידוע על אסתמה כבר מילדות מטופל בסימביקורט כבר הרבה שנים ובערך פעמיים בשנה אנטביוטיקה בדלקת דרכי נשימה. ביצעתי בדיקת צנתור לב וירוטואלי שיצאה בסהכ סביר וכתוב בסיכום רק טרשת קורונרית לא חסימתית, אין הצרויות מעל 50 אחוז. יש לאזן גורמי סיכון LDL עד 70. עם זאת בריאות היה הממצא הבא: ללא תסנין או תהליך מוקדי. שינויים אטלקטיים ב RML. נודול תת פלאורלי ב RML בקוטר 3 מ"מ. ללא ממצא לוואי אחר. אשמח לעזרתך. 1. מה משמעות הממצא בריאות? האם חלילה זה יכול להיות גידול? 2. האם זה דורש מעקב / טיפול כלשהוא? תודה רבה

25/12/2018 | 18:06 | מאת: עינת לוי

שלום ,להלן תשובתו של פרופ' איזביצקי: "זה לא נראה לכאורה כמו גידול. חייבים לראות את הממצא על מנת לחוות דעה ולהחליט האם יש צורך בהמשך בירור כלשהוא." בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה