עזרה בפענוח תוצאות CT של אבא

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

22/10/2018 | 18:50 | מאת: סוניה

שלום לרופאים לאחר צילום רנטגן חזה( מעקב אחרי דלקת ריאות) של אבי שבו התגלו ממצאים חשודים, הרופאה שלחה את אבי לבדיקת CT. היום קיבלנו תוצאות ואשמח אם תוכלו לעזור לנו עם לפענח ובמיוחד אם יש ממצא חשוד כגידול כי אבי מאוד לחוץ ודואג. בתוצאות CT חזה רשום: הצללות אלקטטיות פסיות גסות באספקטים אחוריים היקפיים של האונות העליונות. קונסולידציה היקפית מעט מוארכת סמיכה קטנה ב RLL באספקט לטרלי אחורי. התללה קלושה פרי-הילארית גם ב RUL באיזור הצרור הברונכו-וסקולרי. הצללה רטיקולרית קטנה באספקט בזאלי אחורי של RLL- שינויים אינטרציסטיאלי כרוניים. שינויים אינטרציסטיאלים קלים פרא-ורטברליים בRLL. מספר קשריות תת פלאורליות זעירות בריאה הימנית בקוטר 5 מ"מ אינן ספציפיות . ללא הגדלת בלוטות לימפה במפתח בית החזה, במדיאסטנום בשערי הריאות או בבית שחי. ללא תפליטים פלאורליים או פריקרדיאליים. איבר המדיאסטנום ללא ממצא חריג , הקנה והסימפונות ללא סטיות, בקט היטאלי קטן. אשמח לתשובתכם המון תודה והמשך יום נעים!

31/10/2018 | 18:54 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום סוניה, עד כמה שאפשר לומר מהציטוט בלבד - אפשר לומר שכל הממצאים שתארת יכולים להיות קשורים לדלקת ריאות. כמובן שאי אפשר לדעת יותר מבלי לבחון את הצילומים עצמם ולבדוק את אביך. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה