פענוח CT - שינויים פיברוטיים ומוקד באונה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

04/07/2018 | 21:39 | מאת: שירה

שלום, אני בת 37, לא מעשנת וללא גורמי סיכון למחלות ריאה, כפי שידוע לי. ב CT צווארי שביצעתי לאחרונה התקבלה התייחסות גם לממצאים בריאות: ממצאים לוואי: בסריקה של רקמות רכות צוואריות ללא ממצא פטולוגי גס (פרוטוקול לא מכוון). בסריקה חלקית של ראות דו-צדדי – שינויים פיברוטיים מינימליים בפסגות , מוקד בקוטר 6 מ"מ באספקט אחורי של אונה עליונה מימין - חלק משינויים פיברוטיים ? מומלץ מעקב. פרט לזה, ללא ממצא פתולוגי גס. סיכום: 1.שינויים ניווניים קלים בעמ"ש צווארי עם מספר בקעים דיסקליים מינימליים ובלט דיסק בגובה C6-C5. 2.מוקד ריאתי באונה עליונה מימין - מומלץ מעקב וסריקה מלאה על ידי CT חזה. רופאת המשפחה שלחה אותי ל CT חזה עם חומר ניגודי. שאלתי היא האם יש לבצע בדיקה זו מיד לאחר ה CT הנוכחי או שמא רצוי להמתין מספר חודשים? בעיקר נוכח הקרינה שהבדיקה כרוכה בה. תודה

04/07/2018 | 22:01 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שירה, לפי ציטוט התשובה מדובר בממצא קטן אשר מחייב מעקב בלבד, במיוחד מאחר שאינך מעשנת. הזמן לביצוע הסיטי הוא מספר חודשים לאחר הקודם. בעקרון - אפשר לחזור על סיטי בלי חומר ניגוד לאחר 6 חודשים ולהשוות לבדיקה הנוכחית. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה