ממצא בריאה לאחר סרטן שד

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

15/06/2018 | 08:40 | מאת: רני

שלום דר גיפס לאחר טיפולים בסרטן שד עקב שיעול טורדני הופנתי לסיטי חזה: צב לאחר כריתת השד השמאלי. מצב לאחרשיחזור שד ע"י שתל סיליקוני. מבוא לבית החזה תקין. מרכיביהמדיאסטינום תקינים. הריאות מראות אוורור וציור ווסקולרי תקינים פרט להצללה פסית אטלקטטית בלינגולה. לאהודגמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסילות ובשערי הריאות. מה הכוונה של ההצללה? תודה מראש

16/06/2018 | 18:02 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רני, הצללה היא תיאור של ממצא לא גושי, אשר בדר"כ איננו גידול. לעיתים תמט של איזור קטן של הריאה (אובדן אויר). בסה"כ הדו"ח שציטטת נשמע תקין. כדאי לחזור לרופא המפנה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה