תשובת סיטי חזה לפירוט הממצאים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

19/04/2018 | 09:53 | מאת: בת

בוצע לי סיטי חזה ברזולציה גבוהה ,לא מעשנת להלן התשובה: לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות והדיאסטינום או בשערי הריאות כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין,הלב תקין בגודלו,לא הודגם תפליט פריקרדיאלי,הסתיידויות בעורקים הכליליים,לא הודגו תפליט פלאורלי או חזה אויר, פרנכימת הריאות:ללא תסנין, נודולים: נודולים עד 4 מ"מ בסדק האופקי מימין -חתך 179 סדרה 3 נודול בקוטר 4 מ"מ ו-2 מ"מ ב-190 rml נודול בקוטר 3 מ"מ ו-201 rml נודול בקוטר 4 מ"מ ב-178 rll נודול תת-פלאורלי בבקוטר 2 מ"מ ב-113 lul,ייתכן קשר לימפה, נודול בקוטר 3 "מ בלינגולה {80} נודול בקוטר 3 מ"מ בלינגולה תת-פלאורלי {187} נודול תת פלאורלי בקוטר 2 מ"מ ב-218 lll. נודול בקוטר 5 מ"מ ב-lll על הסדק האלכסוני {143}. שינויים פיברוטים קלים למדי בפסגות הריאות. ללא עדות לברונכיאקטזיות או מחלה אינטאסטיציאלית מעבר בטן אדרנלים תקיניים סיכום: נודולים ריאתיים דו"צ עד 5 מ"מ ,אלו שעל הסדקים ותת-פלאורליים יכולים להתאים לקשרי לימפה,האחרים אינם ספציפיים,אין עדות למחלה אינטרסטיציאליים אודה לך מאוד על התייחסותך לממצאים אלה ודרכי טיפול ?בהקדם האפשרי תודה מראש על הענותך המהירה בעיניין

19/04/2018 | 11:40 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, לדעתי הממצאים המתוארים מחייבים מעקב בלבד - לחזור בעוד חצי שנה על הסיטי. מרבית הסיכויים שלא מדובר בממצאים מדאיגים. כמובן - לחזור להתייעץ עם הרופא המפנה. חג עצמאות שמח

19/04/2018 | 12:03 | מאת: בת

מודה לך מקרב לב על תשובתך המהירה חג שמח דוקטור מיה גיפס

מנהל פורום סרטן ריאה