מעורבות נוזל פלורלי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

28/02/2018 | 19:38 | מאת: אור

שלום ד"ר אמי עברה כימו וקרינה וכן עברה ניתוח להוצאת הגידול. מהביופסיה שנלקחה בניתוח עלה כי יש מעורבות של הנוזל הפלורלי. השאלה מה עושים עכשיו. יש לה מוטציה ב-אגפר. יש שהמליצו על טיפול ביולוגי (אפטיניב) ויש על אימונותרפיה (דורבלומב). אני מבינה שכל מקרה לגופו, אך אשמח לדעת מה לדעתך הכי מתאים במצב זה. תודה רבה

06/03/2018 | 09:40 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אור, אכן כל מקרה לגופו. יחד עם זאת כאשר יש מוטציה ב-EGFR מקובל לתת טיפול מהמשפחה של אפטיניב. טיפול זה נחשב ליעיל ביותר בסוג זה של סרטן ריאה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה