פענוח תשובת סיטי חזה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

20/02/2018 | 07:58 | מאת: עזרה

היי , אמא שלי בת 53 סובלת מאוסלר וובר רנדו ומעשנת מגיל 20. כמעקב בשגרה עשתה סיטי חזה ואלו התוצאות שקצת מחשידות אותי . אשמח לעזרה מה הן אומרות ומה כדאי לעשות ולמי לפנות???? תוצאות סיטי חזה במנח אקסיאלי עם שחזורים קרונלי וסגיטלי כולל HRCT הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגוד. ממצאים - בית שחי- שמור המדיאסטינום: הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות במדיאסטינום הקדמי, מוגדלות מאוד רטרו קבליות ותת קרינליות, הלב לא מוגדל . אין עדות לנוזל פריקרדיאלי . הריאות- הודגמו קונסולידציות בlrr הגדולה בינהן כ2.5 סמ בבסיס ה lrr . הודגמו ריבוי קשריות מפוזרות בשתי הריאות ויותר מימין. הודגמה טמפיזמה צנטרי לובולר בשתי הריאות. אין עדות לנוזל פלאורלי. הקנה והסימפונות שמורים. כלי הדם הריאתיים שמורים. שערי הריאות- הודגמה למפאדנופתיה קלה משמאל ולימפאדונפתיה בולטת מימין. במעבר חזה בטן- יש לציין טחולון כ9 ממ. מרקם הכבד בלתי אחיד עם מספר מוקדים היפודנסים מפוזרים בשתי האונות ולא מוגדרים היטב. מצב לאחר כריתת כיס מרה.בלוטות לימפה קטנות בשער הכבד. עיבוי קל של אדרנל שמאל וצןרה שמורה בכליה שמאלית רושם תציסטה קורטיקלית כ 14 ממ לקרולציה ים בדיקת u.s. מבנה גרמי - שינויים ניווניים בעמוד השדרה . תודה על התשובה

20/02/2018 | 08:27 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, לפי הדו"ח שציטטת יש ממצאים הדורשים המשך בירור. אני מציעה לחזור בהקדם לרופא שהפנה אותה לבדיקה ע"מ שיפנה אותה, או לפולמונולוג. אם את מתקשה להשיג תור - רופא המשפחה יכול לעזור לך. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה