פענוח סיטי - עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

05/02/2018 | 16:08 | מאת: שירז

היי שלום רב, אמי,תודה לאל, נרפאה מהמחלה לפני כ5 + שנים. כרגע מבצעת מעקב סי טי פעם בחצי שנה + מעקב רופא ריאות בבלינסון(עקב copd) עד כה לא היו שינויים בין סיטי לסיטי קיבלתי את תוצאות הסיטי שנעשו אתמול ואשמח לעזרה בתוצאה זו רשום: -"התהליך בLUL גדל באופן ניכר, מערב באופן עדין את דופן העורק הפולמונרי השמאלי הראשי" -"בגוף L2 נגע חדש עגול מרכזי היפודנסי וסקלרוזיס סביבו. גודלו 13 מ"מ." אודה לבירור לגבי הסעיפים. מה זה אומר התהליך גדל? זה בהכרח הסרטן או יכול להיות שהכוונה לcopd?

06/02/2018 | 08:36 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שירז, מצד אחד אתה אומר שהכל בסדר ומצד שני כתוב שיש תהליך שגדל - כלומר היה משהו גם בבדיקות קודמות. צריך לראות את הצילומים עצמם כדי להתרשם. בכל מקרה - כאשר יש דינמיקה, כלומר משהו גדל, צריך להתעמק בזה. תמיד יש חשד לגידול, במיוחד אצל חולה שכבר היה לו גידול. לכן צריך לשקול אם לעשות ביופסיה ובדיקות נוספות כמו PET-CT. מכיוון שאימך במעקב - אני מציעה לפנות לרופא המטפל בהקדם והוא יפנה אותה להמשך בירור. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה