חשד לסרטן ריאות או לא

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

18/01/2018 | 16:26 | מאת: דנה

התגלה אצלי נודול בגודל 12 ממ ללא נוסל פיוראלי. האם יכול להיות שמדובר בסרטן ריאות? האם גודל כזה נחשב לגדול מידי ? האם יכול להיות שזה לכלוך ואין לי מה לדאוג?

21/01/2018 | 23:30 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דנה, הגודל הוא לא הפרמטר היחיד הקובע. בחלק מהמקרים מקובל לעשות ביופסיה, באחרים רק לעקוב. אני מציעה להתייעץ עם פולמונולוג בהקדם. בהצלחה

14/03/2018 | 18:46 | מאת: סרטן ריאות

דרושים מטופלים למחקר סרטן ריאות, מחקר קליני נוכחי בודק טיפול בתרופה ניסיונית, במטרה להאריך פרק זמן ללא מחלה פעילה. מי מתאים למחקר: √ מטופלים עם סרטן ריאות ללא מטסטזות (גרורות), √מטופלים אשר מיועדים לניתוח/ או עברו ניתוח להסרת הגידול בריאות. לפרטים והרשמה: https://adaura.r4youmedia.com/index.php/he/

15/03/2018 | 09:06 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דנה, לא ניתן לדעת בוודאות במה מדובר רק על סמך הצילומים. כדי לדעת אם מדובר בסרטן ריאות יש צורך לעשות ביופסיה. כמובן שאם את מעשנת - הסיכון לגידול גבוה יותר. אני ממליצה לפנות בהקדם לפולמונולוג ע"מ להתקדם בבירור. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה