בלוטות לימפה סרטן ריאות שלב 3a

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

13/09/2017 | 23:29 | מאת: אולי

שלום הבנתי כי הקרנות גורמות לדלקת באיזור המוקרן(גוש), ולפיכך ייתכן מצב בו בPET CT ניתן להתבלבל בין הגוש כסרטני או דלקתי. השאלה האם במסגרת ההקרנות מתבצעת גם הקרנה לאיזור בלוטות הלימפה (במידה וסמוכות)? ואם כן, האם גם הן יכולות להיות דלקתיות ואז יוכל להיווצר בלבול? ועצם העובדה שאין שינוי בגודלן מפט קודם לפני הטיפולים עדיין יכולות להיחשב כדלקתיות?או נגועות? בפט האחרון כתוב שעוצמת הקליטה לא השתנתה מהפט הקודם..

17/09/2017 | 00:45 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אולי, ההקרנה בשלב 3a בהחלט כוללת בלוטות באיזור שער הריאה ומרכז בית החזה (מדיאסטינום). ההקרנות יכולות ליצור תגובה דלקתית בכל האיזורים שניתנו. לכן הקליטה ב-PET יכולה להיות תוצאה של גידול או דלקת. יכול להיווצר בלבול כפי שכתבת, אבל לרוב בחינת הצילומים בהקשר המתאים ומעקב של זמן מאפשרים להבדיל בין שני המצבים. באופן עקרוני באונקולוגיה מצב יציב הוא מצב שאנחנו מרוצים ממנו, מכיוון שגידול באופיו גדל ואם הוא יציב כנראה הטיפול עוצר את גדילתו. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה