פאט סי.טי מתי לעשות?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

09/09/2017 | 08:26 | מאת: יצחק יהודה

יש לי סרטן ריאות 3a עברתי 3 טיפולים כימותרפיים בודדים אלימטה וציספלטין. סימתי 36 הקרנות . האונקולוג אמר לי לעשות פאט סיטי בעוד חודשיים מסיום ההקרנות אונקולוג ההקרנות אמר שמספיק חודש לאחר ההקרנות . מתי לדעתך אני יכול לעשות פאט סיטי? כמובן שאני רוצה כמה שיותר מהר בכדי לדעת באם הטיפול עזר. תודה

09/09/2017 | 11:58 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יצחק, האפקט של ההקרנות מגיע לשיא אחרי כחודשיים. בחודש הראשון יש מרכיב דלקתי משמעותי ולכן זה יכול לבלבל. ה-PET לא מבדיל בין דלקת לגידול. אני בעקרון ממליצה לחכות חודשיים אבל לפעמים קשה להמתין (גם הסקרנות וגם החשש לפספס משהו) ולכן עושים אחרי 6 שבועות. אני לא רואה סיבה לעשות קודם אלא אם יש סימפטומים חדשים שמחייבים להקדים את ההדמיה. במקרה כזה אפשר רק סיטי. בהצלחה

09/09/2017 | 16:13 | מאת: יצחק יהודה

תודה לך עזרת לי

מנהל פורום סרטן ריאה