תפקוד ריאות , חשיפה לאסבסט, בדיקת ריאות .

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

29/07/2017 | 22:59 | מאת: סבינה

שלום . רציתי לשאול מה זה תבנית רטיקולונודלרית . בעלי בקבע הוא מתעסק במכונאות עשו לו בדיקת של חשיפה לאסבסט ובבקיקה של חזה נמצא תבנית רטיקולונודולרית מעט מוגברת . נתנו לו הפניה לרופא מומחה של ריאות . רציתי לדעת מה זה ? והאם זה מסוכן ? כי חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי משו מדוייק שמסביר . אשמח לתשובה .

31/07/2017 | 12:15 | מאת: עינת לוי

שלום סבינה, להלן תשובתו של פרופ' איזביצקי: "מדובר בציור לכאורה לא תקין בצילום החזה. צריך לגשת לרופאי ריאות על מנת שהוא יחליט האם יש מקום לעשות CT של החזה. בברכה פרופ' גבריאל איזביצקי"

מנהל פורום סרטן ריאה