keytruda רק למי שנמצאה המוטציה המתאימה?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

29/05/2017 | 12:55 | מאת: ענת

ובמידה והמוטציה תמצא, האם התרופה יעילה גם ל-giant cell sarcomatoid carcinoma of the lung? האם ישנם עוד טיפולים הותרופות מוצעים למחלה כזו בשלב מתקדם? גם הקרנות באות בחשבון או רק כימו? תודה

12/06/2017 | 07:37 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום ענת, במחלה גרורתית אם הצביעה ל-PDL1 חיובית לפי ההגדרות הנדרשות - זה הטיפול המועדף עבורו כקו טיפולי ראשון. אם תהיה שלילית לפי הגדרות אלה - הטיפול הוא כימותרפיה, אבל יוכל לקבל אימונותרפיה (תרופה דומה לקיטרודה) בקו שני. לגבי הקרנות - זה לא תלוי בתכונות הגידול אלא במיקומו. לגבי הצורך בהקרנה - צריך לשאול את האונקולוג המטפל. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה