סי טי חזה ללא חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

11/05/2017 | 20:34 | מאת: סי טי חזה

שלום בת 50 לפני 10 שנים כריתת בלוטת תריס בעקבות סרטן פפילרי.מאז רק מעקבים ב5 שנים אחרונות סובלת מהצטברות ליחה שגורמת לשיעול.ליחה לבנה שקופה זה לא ריפלוקס. לכן הפנו אותי לסי טי חזה אוקטובר 2016:ללא חומר ניגוד לא הודגמו בלוטות מוגדלות בבית שחי ובמיצר. בראות קשר זעיר 2 מ"מ GG בפיסגה מימין.אין גושים או תסנינים בריאות.ללא תפליטים פליאוראליים לב בגודל תקין ללא תפליט פריקארדילי. מעבר חזה בטן,בקע סרעפתי קטן.אין גושים אין הרס גרמי. סיכום קשר ראתי זעיר ב RULL אין גושים בריאות.בהשואה לבדיקה משנת 2012 הקשר הזעיר בפסגה מימין הוא חדש השאר ללא שינוי מומלץ סי טי חוזר עוד חצי שנה אפריל 2017 סי טי חוזר:ללא חומר ניגוד ללא חומר ניגוד שינויים פיברוטים יציבים בפסגות הריאות קשרית רכה יציבה 4 מ"מ בRULL הצללת GGO מוקדית נודולרית יציבה 5 מ"מ בRUL שתי הצללות קשרייתיות קטנות נוספות ב LUL יציבות ללא תפליטים פליאורליים לב גודל תקין ללא תפליט פריקארדלי RT.ABERRANT SCA וריאנט אנטומי מהלכו אחורי לושט.רושם לדחיקת הושט אנטריורית מעבר חזה בטן אדרנאלים ללט ממצא בקע סרעפתי קטן עצמות-מוקד סקלרוטי יציב בגוף חוליה D6 ככל הנראה אי גרמי סיכום: מספר קישריות והצללות ריאות נודולריות יציבות בין הבדיקות. בקע סרעפתי קטן שרידי תימוס וריאנט אנטומי RT ABERRANT SCA רושם לדחיקת ושט אנטריורית הממצאים ללא שינוי מבדיקות קודמות שאלות: 1 ממה נובעות ההצללות? 2 האם ההצללות והקשריות הינן סרטניות או עלולות להיתפתח לסרטן? 3 ממה נובעת דחיקת ושט והאם מסוכן? באפן כללי האם יש פה רמז לסרטן? מה עלי לעשות?תור לרופא ראות רק עוד חצי שנה... מה ניתן להבין פחות או יותר מהבדיקה?האם עלי לדאוג? תודה רבה שני

13/05/2017 | 07:21 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שני, באופן כללי בדו"ח שצטטת נראה שאין ממצאים החשודים כסרטן. הקשריות הן ממצא שכיח. ברוב המקרים הן שפירות. יש צורך במעקב מאחר שקיים סיכון שקשרית או שתיים יגדלו ובסופו של דבר יאובחנו כסרטן. בגודל הנוכחי - לא ניתן לדעת. לגבי דחיקת הושט - זה דבר שקשה להעריך מהתשובה שציטטת. אני מציעה להיות במעקב של רופא ריאות וגם להתייעץ עם רופא גסטרו לגבי הוושט. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה