מה לעשות כיצד לעקוב מה הסיכון

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

27/01/2017 | 19:45 | מאת: נמרוד

לפני שנתיים גילו לי קשרית בתחתית הריאה 5 ממ- בסיטי שעשיתי כליות מאז עשיתי 3 פעמים סיטי ריאות ללא יוד בגלל רגישות זה גדל 6 ממ לא עשו ביופסיה האם רק הסיטי מספיק או לבקש אמאראיי ואיך לדעת זה לא סרטני? לשבת לחכות יש משהו לעשות בנידון שיפחית אתהחזרות על הסיטי?

31/01/2017 | 00:04 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, קשריות בקוטר 5 ממ הן מאד קטנות וברוב המקרים לא ניתן לעשות להן ביופסיה. ברוב המקרים לא מדובר בגידול ממאיר. זו הסיבה לכך שמקובל לעקוב. אם זה אכן גידול יראו במעקב גדילה פרוגרסיבית של הקשרית ואז יוחלט על ביופסיה או ניתוח. בשלב זה הייתי ממליצה להמשיך במעקב CT. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה