צניחת עפעף וכפל ראיה דחוף!!

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/07/2010 | 14:38 | מאת: איריס

אבי בן 65 לפני כשלושה וחצי שבועות קיבל שיתוק בעצב ה-3. העפעף צנח והראיה כפולה. אבי חולה סכרת ולחץ דם גבוה מזה שנים. התהליך החל כדלקת עינים שטופלה בטיפות ומשחת עינים מקסיטרול. מטופל אצל נוירולוג. כרגע יכול למצמץ אך הראיה כפולה ויכול להזיז את העין רק שמאלה. הרופא המליץ "לאמן" את העין השאלה האם כפל הראיה עובר והאם התהליך הוא הדרגתי או אחר. הוא מאוד מודאג שמא תשאר כפילות הראיה,והעין לא תפתח לחלוטין מה ניתן לעשות? תודה על תשובותיך ועל הפורום המועיל. איריס

איריס שלום, מדובר בתופעה שכיחה אצל חולי סכרת ויתר לחץ דם. שיתוק העצב השלישי הוא תהליך זמני, תפקוד העצב והשריר משתפר תוך שלושה חודשים. בתקופה זו מומלץ לסגור את העין ובכך למנוע את כפילות הראה. במידה וזאת העין עם הראיה הטובה אזי חוסמים את העין השניה- הען שלא סבלה משיתוק העצב השלישי. במידה וחלפה תקופה ועדיין קיימת כפילות, ניתן לתקן אותו באמצעות פריזמות במשקפים. בד"כ המצב חוזר לקדמותו ומדובר בשאלה של זמן. כל מקרה של שיתוק עצב הראיה גם אם יש רקע של סכרת מומלץ לבצע בדיקות מקיפות כולל CT של הראש כדי לשלול גורם מרכזי, כי במקרה של סכרת מדובר בגורם הקפי. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

14/07/2010 | 12:52 | מאת: איריס

תודה

מנהלי פורום בריאות העין