טיפות להרחבת אישונים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/12/2008 | 08:45 | מאת: איבון

ביום רביעי בצהרים לקחתי את בני בן ה10 אל ורדה לנדאו לבדיקת עיניים. היא החלה בבדיקה ובלי להגיד כלום הזליפה לו טיפות בעיניים ואמרה לחזור אחרי חצי שעה. יצאנו החוצה ואחרי כמה דקות בני קפא בבהלה וצעק שהוא רואה הכל מטושטש ומסנוור אותו האור. חזרנו מייד לקליניקה ושם ורדה לנדאו אמרה כבדרך אגב: " אה כן. הטיפות מרחיבות את האישונים לשלוש ארבע שעות". אחרי עגמת הנפש מהידיעה הזאת ומהטישטוש הלא צפוי, היא בדקה, מצאה שיש לו רבע צילינדר ואינו צריך משקפיים. קבעה לנו תור לעוד שנה, והבטיחה לבני שהטישטוש והסינוור יחלפו עד הערב. בערב זה לא עבר, גם לא בבוקר למחרת. בצהריים, לאחר הודעות אין ספור שלא נענו, נסענו לאיכילוב אל דר' ורסנו, שבדק אותו בדיקה יסודית ואמר שהכל תקין ובני מגיב לטיפות כנראה באטיות. תוך יום הכל צפוי לעבור. היום יום שני, ששה ימים אחרי. האישונים עדיין מורחבים, הראיה מקרוב מטושטשת, והאור הנמוך ביותר מפריע עד כאב. מיותר לספר שהוא לא הולך לבית הספר , לא יכול לקרוא, להסתכל במחשב, או אפילו להביט באור חלש. היום היינו אצל דר' ורסאנו שוב. הוא אומר שיש שיפור קל, הכל נראה לו תקין, אבל בכל הקריירה שלו, עוד לא נתקל במקרה כזה., וקבע לנו תור לעוד חודש. הילד אומלל, אנחנו לא יודעים מה קרה. מה היא שמה לו בעיניים, האם הוא אלרגי למשהו ממרכיבי הטיפות? האם נגרם נזק? מה לעשות? אי אפשר להעלות על הדעת מצב שבו הוא יתייסר חודש בהמתנה.ולמה? אין להם מושג. הם עוד לא נתקלו במקרה כזה.." ורדה לנדאו טוענת שהיא שמה לו טיפות מסוג: CYCLO .מחיפוש באינטרנט גילינו שילדים בעלי עיניים בהירות רגישים יותר. היא שמה לו המון טיפות מפני שנאלצה לנגב בטישיו את מה שנזל לו על הפנים. האם ידוע על מקרים דומים או בכלל, ומה לעשות. לקחנו ילד שרואה מצויין, לבדיקה שגרתית, וחזרנו עם סיוט מתמשך. תודה על כל עזרה או עצה טובה. תודה, הורים מודאגים מאד

איבון שלום, חלק מבדיקת עיניים אצל ילדים הוא הרחבה בצקלוסלגור כדי לבדוק מהיא הרפרקציה האמיתית ואכן זה מה שבוצע. אני ראיתי ילדים וגם מבוגרים שהאפקט של הטיפות לא חולף גם לאחר יותר מ 6 ימים. במידה והאישונים עדיין מורחבים ניתן להזליף לבנך טיפות שיגרמו לכיווץ האישונים. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

16/01/2010 | 18:58 | מאת: פציינט

בני בן ה 3 סובל מפזילה בעין ימין ומאוד חששתי לאחר שקראתי את מה שכתבת אך אני חייבת להגיד שהייתי אצל ורדה לנדאו השבוע , ונדהמתי לראות איזה לבביות ומקצועיות היא מפגינה , שלא לציין שלאחר מכן פניתי לרופא ששלח אותי אליה שציין שהאבחנות שלה הן הכי מיקצועות ומדוייקות שיש , שכן היא מנוסה ביותר מאחלת לכם הבראה מהירה ומקווה שתמיד תטופלו ע"י אנשים כמוה...

16/01/2010 | 18:58 | מאת: פציינט

בני בן ה 3 סובל מפזילה בעין ימין ומאוד חששתי לאחר שקראתי את מה שכתבת אך אני חייבת להגיד שהייתי אצל ורדה לנדאו השבוע , ונדהמתי לראות איזה לבביות ומקצועיות היא מפגינה , שלא לציין שלאחר מכן פניתי לרופא ששלח אותי אליה שציין שהאבחנות שלה הן הכי מיקצועות ומדוייקות שיש , שכן היא מנוסה ביותר מאחלת לכם הבראה מהירה ומקווה שתמיד תטופלו ע"י אנשים כמוה...

26/08/2022 | 19:59 | מאת: דנה

איזה טיפות מבטלות/ מכווצות את הרחבת האישון? טיפות סטרואידיות יעזרו לצמצום האישון?

מנהלי פורום בריאות העין