שדה ראיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/08/2006 | 17:00 | מאת: ענת

שלום ד'ר אני סובלת מגלאוקומה זה מספר שנים ומאוזנת על ידי טיפות.מידי חצי שנה בערך נערכת לי בדיקת שדה ראיה.לפי הבנתי שדה הראיה מצטמצם, אבל לא נעשה שום דבר לשנות את המצב.שאלתי היא מה חשיבות הבדיקה? ועוד שאלה: למה מומלץ ליטול את טיפות הקסאלטן בערב? בתודה ענת

ענת שלום רב, ישנה חשיבות רבה לבדיקת שדה הראייה היות ובאמצעותה ניתן לעקוב אחר התקדמות המחלה. עצם העובדה ששדה הראייה שלך מצטמצם היא סימן לכך שיש התקדמות במצב הגלאוקומה. עליך לבצע בדיקה הכוללת בדיקת עובי קרנית, עקומת לחץ יומי ובהמשך לשקול הורדת לחץ תוך עיני משמעותי יותר. בנוגע לשאלתך השניה- קסאלטן נלקח בשעות הערב מאחר והשפעתו על הורדת הלחץ גדולה יותר בשעות אלה.

מנהלי פורום בריאות העין