עיניים מתגלגלות למעלה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/07/2008 | 18:39 | מאת: עינת

ב3 שנים האחרונות יש לי לעיתים כאב בעין אחת וגם כאב ראש במקום מסוים (בו זמנית) באותן תקופות גם היו תופעות של איבוד ראיה ל-2 דקות באותה עין. יש חודשים רבים שבהן אין בעיה. עשיתי בעבר בדיקות MRI Ct דופלר נאמר לי לקחת ריפרש ליובש בעיניים. לפני שנה התחילה תופעה של "גלגול עיניים" כלפי מעלה. אז עשיתי בדיקה GEE או משהו דומה של המוח (לבדוק כנראה שזה לא "תיקים") (עד שהגיע התור לרופאה נוירואופטו' זה חלף, אמרה שאין לה הסבר נוירולוגי) כעת לאחר שנה חזרו התופעות הנ"ל בהתחלה כמה ימים של כאב קל עין-ראש, גלגול עיניים כלפי מעלה בלתי נסבל ומכוער. רופאת עיניים נתנה לי לפני 3 שבועות משחת ויסקוטירס - וזה כלל לא עוזר. אני מגלגלת עיניים, העין עייפה וזה מאוד לא נעים (ובנוסף באותה עין - איבוד ראיה לפני כמה ימים). האם כל התופעות הנ"ל הן של יובש בעיניים? מה אני עושה כדי לפתור את זה? מקווה שתוכל לעזור

עינת שלום, התופעה שציינת מתאימה לפגיעה ווסקולרית המלווה באובדן הראיה, לכמה זמן. במידה וכל הבדיקות שבצעת תקינות יש לחשוב על אפשרות שמדובר במיגרנה אוקולרית שגם היא ממצא של הצרות כלי דם שיכול להתבטא באובדן ראיה. תפני לנוירולוג שלך ותעלי בפניו אפשרות זאת . יש טיפול תרופתי במיגרנות המפחית את שכיחות ההתקפים וחומרתם. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

17/07/2008 | 15:31 | מאת: עינת

גם גלגול העיניים למעלה מתקשר לתופעה? איבוד הראיה פעם בכמה חודשים - גלגול העיניים כל כמה דקות. זה מאוד מפריע ולא נעים. (ויקוטירס לא מפסיק את התופעה) תודה על תשובתך !!

מנהלי פורום בריאות העין