קטרקט

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/07/2006 | 11:33 | מאת: שולמית

שלום לד"ר לאחר ניתוח קטרקט מתברר שיש לי קטרקט משני הבנתי שהטיפול להסרתו הוא ע"י לייזר עם סיכון מסויים לפגיעה ברשתית מהו אחוז הסיכון בטיפול שכזה ואם יש נזק ברישתית וצריך ניתוח מהם אחוזי ההצלחה

שולמית שלום רב, קטרקט משני המתפתח לאחר ניתוח קטרקט הינו תופעה מוכרת. ככל שגיל המנותח צעיר יותר, שכיחות הקטרקט המשני עולה. בקרב ילדים העוברים ניתוח קטרקט השכיחות קרובה ל- 100 אחוזים. הסיבוכים לאחר פתיחת הקופסית האחורית בעזרת קרן לייזר הם קטנים ביותר והסיכוי לפתח הפרדות רשתית הם פחות מ- 0.5%. קיימת חשיבות לרפרקציה של המטופל. לחולה עם קוצר ראיה גבוה לפני ניתוח קטרקט- אחוז הסיבוכים עולה. אני ממליץ לפתוח את הקופסית רק במקרים שהקטרקט המשני מפריע לראיה ולאיכותה.

מנהלי פורום בריאות העין