עין שורפת עם הרגשת גוף זה בתוכה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/07/2015 | 19:02 | מאת: יעל

שלום רב, לפני קצת יותר משלושה שבועות נכנסו לי קבוצה של דפים לתוך העין. רופאת עיניים אמרה שהיא לא רואה שריטה בקרנית ולא דלקת ונתנה לי טיפות כדי להקל על הגירוי (לייטירס). מאחר ולא הרגשתי הקלה חזרתי אליה לבדיקה נוספת ושוב היא אמרה לי שהיא לא רואה משהו מיוחד ונתנה לי משחת הרגעה עם אנטיביוטיקה (מקסיטרול) לחמישה ימים. חמשת הימים הסתיימו ביום ראשון האחרון והעין עדיין מציקה לי, כואבת מידי פעם, שורפת מידי פעם ואני מרגישה כאילו יש לי משהו בתוכה. האם זה נורמלי שלאחר כל כך הרבה ימים אני מרגישה ככה? (העין לא אדומה, לא מפרישה ולא נפוחה וגם לא הייתה בהתחלה) האם זה יעבור מעצמו? זה ממש מציק לי מה לעשות? אודה למתן תשובה

יעל שלום, לעיתים לאחר שפשוף או שריטה קלה בקרנית ע"י דף נייר, נותרת תסמונת הפצע החוזר בקרנית, שלעיתים גורמת לכאבים לזמן רב. מומלץ שימוש בטיפות ויסקוטירס ג'ל, 4 פעמים ביום למשך תקופה ארוכה. בברכה פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין