תסמונת ראיית מחשב

דיון מתוך פורום  בריאות העין

17/11/2013 | 20:09 | מאת: טל

כשאני משתמש במחשב זמן ממושך חש סחרחורות, וסינוור. רופא שבדק המליץ על משקפיים במספר נמוך יותר בעבודה מול מחשב ואמר ששריר העיניים שלי חלש. קניתי משקפיים במספר נמוך יותר אך עדיין סובל מכך מאוד, מה ניתן לעשות? הבנתי שיש בדיקה של CVS-תסמונת ראיית מחשב, היכן ניתן לבצע אותה? תודה

17/11/2013 | 21:46 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום טל, אין בדיקה ספציפית למצב זה היות ולא מדובר במחלה ספציפית. מדובר באוסף של סימפטומים/תלונות שניתן למצוא אותן בבדיקת עיניים רגילה. הנפוץ מביניהם הוא יובש בעיניים. אפשרויות שיכולות להועיל: שימוש תכוף בתחליפי דמעות, מנוחה מדי מס' דקות, הגדלת הפונטים, הקטנת הבהירות, הבאת המסך למרחק וזווית אופטימלית. בברכה, ד"ר אסף קרץ

מנהלי פורום בריאות העין